MENY

Koordinator

Som koordinator är du i många fall skolans ansikte utåt och har en viktig roll när det gäller att bidra till att elever och föräldrar är nöjda med sin skola. Du fungerar ofta som länken mellan hem och skola och kontakten med eleverna är en av dina allra viktigaste uppgifter.

Förutom att ge god service och vara tillgänglig för skolans elever och föräldrar är du också det administrativa stödet på skolan. Du arbetar nära skolans rektor och är den självklara länken till vårt huvudkontor när det gäller frågor som elevadministration, ekonomi etc.

"Jag tycker att jag har det absolut roligaste jobbet på skolan.
Som "spindeln i nätet" har jag inblick i det mesta som händer och sker. Kontakten med eleverna och föräldrarna är en viktig del av arbetet, liksom att marknadsföra skolan utåt. Det är ett otroligt omväxlande och inspirerande arbete.
Jag har dessutom haft förmånen att få vara med sedan skolan startade och bygga upp allt från början."

Maria Asplund, Koordinator i Enköping
Vanliga frågor

Vad är det som är speciellt med Kunskaps­skolan/Kunskaps­gymnasiet?

Det är framförallt två saker. Dels att alla elever behöver olika saker i skolan istället för samma saker och därför har vi organiserat skolan så att eleverna har viss möjlighet att påverka hur mycket tid de lägger på olika saker i skolan. Dels den nära kontakten mellan lärare och elev som byggs upp genom de personliga
handlednings­­samtalen. Läs mer om vår pedagogiska modell på grundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passar ert arbetssätt för alla elever?

Absolut. Vårt arbetssätt innebär att eleven får lära sig att ta eget ansvar och bli självständig. Man behöver inte kunna arbeta självständigt när man börjar hos oss, det är något som eleven tränas i och under resan blir allt duktigare på.

Var finns era skolor?

Här hittar du våra grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns längst ner på varje skolas hemsida.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.