Hem | Nyheter | ”Det här är i linje med hur jag vill undervisa”

”Det här är i linje med hur jag vill undervisa”

Emelie Gunnstedt går sitt sista läsår på lärarutbildningen på Karlstads universitet. På Kunskapsskolan Västerås gör hon nu den sista omgången VFU (verksamhetsförlagd utbildning) innan hon är färdig lärare.

– Jag har tidigare varit på VFU och gjort besök på både kommunala skolor och andra friskolor. Men Kunskapsskolan stod först på min topp-3-lista över skolor jag ville vara på den här sista perioden VFU. Att jag fick vara här är som om min högsta dröm har slagit in. Jag sökte mig hit eftersom jag hade hört mycket bra saker om skolan, att den har en bra struktur, att den är välorganiserad och har fokus på den enskilda individen. Att Kunskapsskolan arbetar utifrån elevens förutsättningar ligger helt i linje med hur jag vill arbeta som lärare.

Åsa Andersson är förstelärare på Kunskapsskolan Västerås och är Emelies handledare under hennes VFU-period.

– Åsa har varit mycket noga med att jag ska vara med och arbeta med alla delar som ingår i lärartjänsten. Allt från att undervisa och planera till kontakten med anhöriga. Det känns viktigt och bra. Det är så jag lär mig allt jag behöver för att kunna bli en bra lärare ute i verkligheten. Även om det här både är en mellan- och högstadieskola, så är den inte så uppdelad då det gäller personalen utan alla är trevliga och pratar med alla.