Hem | Nyheter | En inblick i den amerikanska skolkulturen

En inblick i den amerikanska skolkulturen

En av Kunskapsskolan Tumbas lärare deltar i Teacher Exchange Program. Här berättar han kort om sin resa.

Jag hade nöjet att i början av november besöka Great Oaks i Wilmington, Delaware.(Jag besökte även NY-skolan under en förmiddag). Kunskapsskolan har ett nära samarbete med fyra skolor på amerikanska östkusten som alla ingår i KED-program. Resan var en del av Teacher Exchange Program. Det var en fantastisk resa och det var jättespännande att få lite inblick i det amerikanska skolsystemet och studera den specifika skolkulturen.

Skolan ligger ett utsatt område med hög kriminalitet och där 20% av befolkningen anses ligga under fattigdomsgränsen, ett område med många barn med stora utmaningar således. Arbetet med de eleverna var huvudsyftet med mitt besök.

Jag är väldigt tacksam för att jag fick göra det här - det har varit en ovärderlig erfarenhet för mig! J​ag hoppas även i fortsättningen​ att kunna ​fungera som en kontakt och utveckla samarbetet med våra amerikanska kolleger.

/Peter Bankel, lärare Kunskapsskolan Tumba.