MENY
Hem | Nyheter | Företags- och vuxenutbildningar

Företags- och vuxenutbildningar

För 16 år sedan startades Kunskapsskolan med målet att förändra sättet att driva skola. Nu vill Kunskapsskolan utmana marknaden för företags- och vuxenutbildning genom den nya verksamheten SkillEd.

Kunskapsskolan har drivit skolor med fokus på personligt utformad utbildning i 16 år.

- Med erfarenheterna från Kunskapsskolan var det en självklarhet för oss att forma vuxenutbildningen efter individens förutsättningar, förkunskaper och mål. Vår övertygelse är att man når bäst resultat när man utgår från varje individ, säger Mikaela Valtersson, vice VD på Kunskapsskolan och ansvarig för SkillEd.

Varje företag är unikt och utmaningarna skiljer sig åt mellan olika branscher. För att en utbildning ska vara relevant, både för företagen och deltagarna, är det viktigt att ha rätt typ av upplägg och innehåll. Därför har SkillEd tagit fram en partnermodell där behoven analyseras och utbildningen anpassas utifrån det aktuella företagets och dess medarbetares behov.

- Med skräddarsydda lösningar, gediget pedagogiskt kunnande och individuell utformning fyller SkillEd ett behov på marknaden, säger Mikaela Valtersson.

Exempel på redan etablerade företagssamarbeten är NCC Nystartlänk till annan webbplats för utrikesfödda ingenjörer som är en ettårig utbildning där praktik varvas med teori för att göra deltagarna konkurrenskraftiga i en bransch som har ett stort rekryteringsbehov. SkillEd har också genomfört kompetensutveckling i coachande samtallänk till annan webbplats för medarbetare hos vård- och omsorgsföretaget Aleris, där utgångspunkten är samtalsmetoder i vårdpersonalens vardag.

Vanliga frågor

Vad är det som är speciellt med Kunskaps­skolan/Kunskaps­gymnasiet?

Det är framförallt två saker. Dels att alla elever behöver olika saker i skolan istället för samma saker och därför har vi organiserat skolan så att eleverna har viss möjlighet att påverka hur mycket tid de lägger på olika saker i skolan. Dels den nära kontakten mellan lärare och elev som byggs upp genom de personliga
handlednings­­samtalen. Läs mer om vår pedagogiska modell på grundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passar ert arbetssätt för alla elever?

Absolut. Vårt arbetssätt innebär att eleven får lära sig att ta eget ansvar och bli självständig. Man behöver inte kunna arbeta självständigt när man börjar hos oss, det är något som eleven tränas i och under resan blir allt duktigare på.

Var finns era skolor?

Här hittar du våra grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns längst ner på varje skolas hemsida.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.