MENY
Hem | Nyheter | Kunskapsskolan blir helägt av Peje Emilsson med familj

Kunskapsskolan blir helägt av Peje Emilsson med familj

Idag blev det klart att Peje Emilsson med familj förvärvar Investors - genom Patricia Industries - 38% ägande i Kunskapsskolan Education. Peje grundade Kunskapsskolan 1999 och har tillsammans med sin familj varit majoritetsägare sedan dess.

- Vi har haft ett utmärkt samarbete med Investor sedan de kom in som ägare 2002. Vi har haft samma ambition att med personligt utformad utbildning och innovativa metoder tillhandahålla utbildning av högsta kvalitet, säger Peje Emilsson. När Patricia Industries nu tagit det strategiska beslutet att portföljen av onoterade innehav ska fokusera på helägda bolag känns det naturligt att vi som majoritetsägare förvärvar deras minoritetspost.

- Det är mycket inspirerande att vår familj nu får möjlighet att ta ett ännu större ansvar för Kunskapsskolan som blir det största familjeägda friskoleföretaget i Sverige. Jag och mina bröder Calle och Johan Emilsson ser fram emot att tillsammans med alla våra duktiga och engagerande medarbetare fortsätta utveckla verksamheten. Vårt arbetssätt i kombination med vårt globala nätverk ger oss en unik möjlighet att ge våra elever de bästa möjliga förutsättningarna att ta sig an morgondagens utmaningar, säger Cecilia Carnefeldt, koncernchef Kunskapsskolan Education.

Förvärvet innebär att familjen Emilssons bolag Magnora från och med den 15 september äger 98.5%av aktierna i Kunskapsskolan Education Sweden AB.

Kontakta gärna Cecilia på cecilia.carnefeldt@kunskapsskolan.com om du har frågor. 

Vanliga frågor

Vad är det som är speciellt med Kunskaps­skolan/Kunskaps­gymnasiet?

Det är framförallt två saker. Dels att alla elever behöver olika saker i skolan istället för samma saker och därför har vi organiserat skolan så att eleverna har viss möjlighet att påverka hur mycket tid de lägger på olika saker i skolan. Dels den nära kontakten mellan lärare och elev som byggs upp genom de personliga
handlednings­­samtalen. Läs mer om vår pedagogiska modell på grundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passar ert arbetssätt för alla elever?

Absolut. Vårt arbetssätt innebär att eleven får lära sig att ta eget ansvar och bli självständig. Man behöver inte kunna arbeta självständigt när man börjar hos oss, det är något som eleven tränas i och under resan blir allt duktigare på.

Var finns era skolor?

Här hittar du våra grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns längst ner på varje skolas hemsida.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.