Hem | Nyheter | Kunskapsskolan nominerad till Guldtrappan

Kunskapsskolan nominerad till Guldtrappan

Pernilla Brorsson och Fredrik Lindgren.

Kunskapsskolan är en av tio andra skolhuvudmän som är nominerad till Guldtrappan 2017. En utmärkelse som lyfter fram de som arbetar långsiktigt med digitalt lärande i skolan.

Efter en första gallring är nu tio skolhuvudmän ett steg närmare att få utmärkelsen och Kunskapsskolan är en av dem.

– Vi är väldigt glada och hedrade över att ha blivit nominerade. Steg för steg har vi under de senaste åren ökat datortätheten mot 1:1 på våra skolor. Utöver det utvecklar vi ständigt vår digitala läroplattform Kunskapsporten och EDS (systemet för elevåterkoppling), säger Fredrik Lindgren, VD för Kunskapsskolan i Sverige.

Pernilla Brorsson som är pedagogik- och utvecklingschef för Kunskapsskolans pedagogiska system är den som leder arbetet och utvecklingen inom koncernen.

– För oss i teamet som arbetar med pedagogiska system har det varit mycket värdefullt att analysera Kunskapsskolans digitala verksamhet utifrån de kriterier som finns definierade i ansökningen till Guldtrappan. Både för att kartlägga vad som är våra starka områden men också för att belysa våra utvecklingsområden. Att vara nominerad sporrar oss såklart att fortsätta utveckla Kunskapsporten och EDS:en. Vi ser fram emot att lansera många spännande nyheter som gör att våra pedagogiska system blir ett ännu bättre verktyg för elever och medarbetare på Kunskapsskolan, säger Pernilla.

Nyligen blev årets Kunskapskolans medarbetarenkät klar och resultatet gläder Fredrik Lindgren.

– Enkäten visar att lärarnas kunskaper, användning och upplevda nytta av IKT har ökat rejält. Vi rör oss med full fart mot en ökad digitalisering i skolan, vilket kommer bli en vinst för både medarbetare och elever. Vi får se om det räcker till att även bli en vinnare av Guldtrappan, säger han.

Parterna bakom utmärkelsen Guldtrappan
Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Vinnova, Skolchefsföreningen, Sveriges Skolledarförbund, Gleerups Utbildning AB, ItsLearning AB, Liber AB, Modellen/Infomentor, Natur & Kultur, Netsmart AB, stiftelsen DIU och Sveriges Kommuner och Landsting. Initiativtagare är stiftelsen DIU och Sveriges Kommuner och Landsting.