MENY
Hem | Nyheter | Kunskapsskolan på SETT SYD

Kunskapsskolan på SETT SYD

Linn Henriksen och Pernilla Brorsson

Missa inte Kunskapsskolan på SETT-mässan den 30-31 oktober i Malmö. Där träffar du bland andra Linn Henriksen och Pernilla Brorsson.

– Vi ser fram emot att ställa ut på mässan, det är en möjlighet för oss att nätverka och knyta kontakter. Det är bland annat vid sådana här tillfällen och möten som vi inspireras och kan inspirera andra, utbyta erfarenheter och bygga relationer, säger Linn Henriksen HR-specialist på Kunskapsskolan och fortsätter:

– Utställningen är en aktiv och bubblande mötesplats med allt från föreläsningar, popup klasser, workshops, diskussioner och tävlingar. Vi värdesätter att vara en aktör i denna kreativa miljö. Det är inspirerande och ger energi, säger hon.

Besök gärna Kunskapsskolans monter under mässan den 30-31 oktober och diskutera personligt utformad utbildning med oss. Vi kommer berätta mer om vårt arbete med Framtidsförmågor och hur vi arbetar med digitala verktyg i undervisningen.

– Detta blir ett tillfälle för oss att introducera våra nya planeringsverktyg för elever och lärare som vi har integrerat med vår lärplattform Kunskapsporten och som skapar transparens och tydlighet i elevens lärande, berättar Pernilla Brorsson som är chef för pedagogiska system på Kunskapsskolan.

 

Om SETT

Hösten 2014 lanserades SETT SYD i Malmö och går sedan dess varje höst. Vi ville erbjuda ännu fler lärare, IKT-pedagoger, skolledare, förskollärare och ledningspersonal möjlighet att uppleva mötesplatsen och ta del inspirationen, digitala verktygen, moderna lärmiljöer, nätverkande, forskningsrapporterna och trenderna.

SETT startade på Kistamässan i Stockholm, där den genomförts årligen sedan 2012. SETT SYD erbjuder samma högkvalitativa innehåll för samma målgrupp som Stockholmsupplagan och projektleds av samma team som i Stockholm.

SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation” och är Skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet. Mötesplatsen handlar om inspiration, ökad nyfikenhet och kunskap kring hur vi kan utnyttja nya sätt att arbeta mot högre måluppfyllelse i skolans alla nivåer. Mässan äger även rum i Stockholm och Oslo under namnet SETT.

Vanliga frågor

Vad är det som är speciellt med Kunskaps­skolan/Kunskaps­gymnasiet?

Det är framförallt två saker. Dels att alla elever behöver olika saker i skolan istället för samma saker och därför har vi organiserat skolan så att eleverna har viss möjlighet att påverka hur mycket tid de lägger på olika saker i skolan. Dels den nära kontakten mellan lärare och elev som byggs upp genom de personliga
handlednings­­samtalen. Läs mer om vår pedagogiska modell på grundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passar ert arbetssätt för alla elever?

Absolut. Vårt arbetssätt innebär att eleven får lära sig att ta eget ansvar och bli självständig. Man behöver inte kunna arbeta självständigt när man börjar hos oss, det är något som eleven tränas i och under resan blir allt duktigare på.

Var finns era skolor?

Här hittar du våra grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns längst ner på varje skolas hemsida.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.