Hem | Nyheter | Pilotprojekt för yrkesutbildning i Indien

Pilotprojekt för yrkesutbildning i Indien

Kunskapsskolans moderbolag har tecknat ett avtal om att skapa utbildningsinnehåll för yrkesförberedande kurser för 5000 elever i Indien. Cecilia Carnefeldt, VD för Kunskapsskolan Education, vittnar om ett stort intresse för Kunskapsskolans kunnande utomlands.

Kunskapsskolans moderbolag har tecknat ett avtal med det halvstatliga indiska National Skill Development Corporation. Avtalet innebär att Kunskapsskolan i partnerskap med Manav Rachna University ska skapa utbildningsinnehåll för yrkesförberedande kurser inom IT, retail och beauty/wellness. Projektet finansieras primärt av indiska staten samt med CSR-medel från svenska företag verksamma i Indien.

- Vi har ett gediget kunnande om hur man utformar en personligt anpassad utbildning som ger både kunskaper och förmågor, som till exempel att samarbeta och ta initiativ. Det finns en otroligt stor efterfrågan på det utomlands, säger Cecilia Carnefeldt, vd för Kunskapsskolan Education.

Utbildningsmaterialet ska i ett första skede användas i ett pilotprojekt som omfattar omkring 180 statliga skolor i delstaten Haryana med start i april 2018. Utöver att skapa innehåll till kurserna som kommer att distribueras i en Learning Portal, innebär avtalet också att lärare på dessa skolor utbildas bland annat i personlig handledning.

- Vår utbildningsmodell är inte upphängd på språk, kultur eller läroplan, utan kan anpassas till olika förhållanden runtom i världen. Det gör att vi kan vara med och utveckla andra länders utbildningssystem, samtidigt som vi får med oss värdefulla erfarenheter och relationer hem.

En ny rapport från Stockholms Handelskammarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster visar att det finns en stor efterfrågan på utbildningstjänster utomlands och att potentialen för utbildningsexport är god. Cecilia Carnefeldt delar Handelskammarens slutsatser.