Hem | Nyheter | Teachmeet - Lärare inspirerar lärare

Teachmeet - Lärare inspirerar lärare

Esbjörn Marteliusson och Martin Forsstedt, lärare på Kunskapsskolan Spånga

Kunskapsskolans Teachmeet blev en eftermiddag fullspäckad med föredrag av både interna och externa talare.

Under Teachmeet samlades lärare på Kunskapsskolan i Spånga en fredageftermiddag för att utbyta erfarenheter och inspirera varandra. Eftermiddagen inleddes med ett föredrag av läraren Sara Wallén från Kunskapsskolan Västerås. Hon berättade om hur man kan få eleverna engagerade för ett positivt klassrumsklimat.

"Digitala verktyg förenklar"
Åsa Klein, som är lärare på Kunskapsskolan i Lund var näst på tur. Hon berättade om hur hon lägger upp undervisningen genom cirkelmodellen och tar hjälp av digitala verktyg i undervisningen i moderna språk.

Digitala verktyg och hur de kan förenkla och förbättra både undervisningen och elevernas samarbete, föreläste även Johann Johansson från Kunskapsgymnasiet Norrköping om. Michael Hedlund, även han från Kunskapsgymnaiset Norrköping, talade om EDS ur ett elevreflekterande perspektiv. Tyngdpunkten låg kring hur man som lärare hjälper eleverna att få ett större förstående för sitt lärarande och sin kunskap.

"Hur lär man ut kreativitet?"
Esbjörn Marteliusson och Martin Forsstedt är båda lärare på Kunskapsskolan Spånga och berättade om deras ämnesöverskridande arbete Speldesign som undervisningsplattform. Ämnen som ingår i projektet är bild, musik, svenska och engelska. Esbjörn Marteliusson och Martin Forsstedt tog även upp sin erfarenhet och tankar kring hur man lär ut kreativitet.

Forskaren Alva Appelgren avslutade Teachmeet och föreläste om hur feedback och mindset påverkar elevers inlärning.

Alva Appelgren är forskare på Karolinska Institutet och föreläste om feedback, mindset och uthållighet.

Åsa Klein, lärare på Kunskapsskolan Lund

Illustration gjord av bild- och medialäraren Esbjörn Marteliusson, Kunskapsskolan Spånga.