MENY
Hem | Nyheter | Teachmeet - Lärare inspirerar lärare

Teachmeet - Lärare inspirerar lärare

Esbjörn Marteliusson och Martin Forsstedt, lärare på Kunskapsskolan Spånga

Kunskapsskolans Teachmeet blev en eftermiddag fullspäckad med föredrag av både interna och externa talare.

Under Teachmeet samlades lärare på Kunskapsskolan i Spånga en fredageftermiddag för att utbyta erfarenheter och inspirera varandra. Eftermiddagen inleddes med ett föredrag av läraren Sara Wallén från Kunskapsskolan Västerås. Hon berättade om hur man kan få eleverna engagerade för ett positivt klassrumsklimat.

"Digitala verktyg förenklar"
Åsa Klein, som är lärare på Kunskapsskolan i Lund var näst på tur. Hon berättade om hur hon lägger upp undervisningen genom cirkelmodellen och tar hjälp av digitala verktyg i undervisningen i moderna språk.

Digitala verktyg och hur de kan förenkla och förbättra både undervisningen och elevernas samarbete, föreläste även Johann Johansson från Kunskapsgymnasiet Norrköping om. Michael Hedlund, även han från Kunskapsgymnaiset Norrköping, talade om EDS ur ett elevreflekterande perspektiv. Tyngdpunkten låg kring hur man som lärare hjälper eleverna att få ett större förstående för sitt lärarande och sin kunskap.

"Hur lär man ut kreativitet?"
Esbjörn Marteliusson och Martin Forsstedt är båda lärare på Kunskapsskolan Spånga och berättade om deras ämnesöverskridande arbete Speldesign som undervisningsplattform. Ämnen som ingår i projektet är bild, musik, svenska och engelska. Esbjörn Marteliusson och Martin Forsstedt tog även upp sin erfarenhet och tankar kring hur man lär ut kreativitet.

Forskaren Alva Appelgren avslutade Teachmeet och föreläste om hur feedback och mindset påverkar elevers inlärning.

Alva Appelgren är forskare på Karolinska Institutet och föreläste om feedback, mindset och uthållighet.

Åsa Klein, lärare på Kunskapsskolan Lund

Illustration gjord av bild- och medialäraren Esbjörn Marteliusson, Kunskapsskolan Spånga.

Vanliga frågor

Vad är det som är speciellt med Kunskaps­skolan/Kunskaps­gymnasiet?

Det är framförallt två saker. Dels att alla elever behöver olika saker i skolan istället för samma saker och därför har vi organiserat skolan så att eleverna har viss möjlighet att påverka hur mycket tid de lägger på olika saker i skolan. Dels den nära kontakten mellan lärare och elev som byggs upp genom de personliga
handlednings­­samtalen. Läs mer om vår pedagogiska modell på grundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passar ert arbetssätt för alla elever?

Absolut. Vårt arbetssätt innebär att eleven får lära sig att ta eget ansvar och bli självständig. Man behöver inte kunna arbeta självständigt när man börjar hos oss, det är något som eleven tränas i och under resan blir allt duktigare på.

Var finns era skolor?

Här hittar du våra grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns längst ner på varje skolas hemsida.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.