Om företaget

Världen är i ständig förändring. Många av de jobb som våra barn och ungdomar kommer att arbeta med finns inte ens idag. Vad behöver de då lära sig för att stå starka i denna föränderliga värld? Vi tror att det är en kombination av goda ämneskunskaper och ett antal väl utvecklade förmågor som är nyckeln till framgång.

En skola som anpassar sig efter eleven
Alla människor är dessutom olika och lär på olika sätt. Det är grunden för vår syn på elever och det har varit utgångspunkten när de olika delarna i vår pedagogik arbetats fram.

Därför har vi skapat en skola som anpassar sig efter eleven istället för tvärtom och där både kunskaper och förmågor står i fokus.

Delar kunskap och erfarenheter
Våra skolor tillämpar ett gemensamt arbetssätt. Det gör att vi kan dela kunskap och erfarenheter mellan skolorna och på så sätt uppnå en hög kvalitet i såväl pedagogik som hur vi organiserar arbetet. Precis som vi jobbar aktivt och medvetet med mål för våra elever, följer vi upp vår verksamhet utifrån fyra övergripande mål.

Dessa mål guidar oss i arbetet att skapa en skola av högsta kvalitet:

• Höga studieresultat.
  • Sveriges mest nöjda elever och föräldrar.
  • Sveriges bästa och mest nöjda medarbetare.
  • Sund ekonomi.

Kunskapsskolan i siffror

• 29 grundskolor
  • 7 gymnasier