Affärsutveckling

Att ständigt utvecklas är en av Kunskapsskolans grundvärderingar. Vi strävar alltid efter att tänja våra gränser, söka nya vägar och därigenom forma vår framtid.

Vi startade år 2000 med skolor i årskurs 6-9 och för gymnasiet. 2012 utökade vi med årskurs 4 och 5 på ett antal skolor. Inom några år räknar vi med att kunna erbjuda undervisning i årskurs F-3 på ett par skolor. Vi har också gått från enbart högskoleförberedande program på våra gymnasier till att från hösten 2016 även erbjuda Vård- och omsorgsprogrammet som blir vårt första yrkesförberedande gymnasieprogram.

För oss är det viktigt med ett nära samarbete med näringsliv och andra aktörer i det omgivande samhället. Vård- och omsorgsprogrammet är ett samarbete med det privata vård- och omsorgsföretaget Aleris som erbjuder eleverna praktik och en branschnära utbildning. Kunskapsgymnasiet motsvarande samarbete med bygg- och fastighets­utvecklings­företaget NCC inom Teknikprogrammet.

Tillsammans med NCC har vi också startat NCC Nystart, en utbildning för nyanlända ingenjörer, som ska ge en snabbare väg in på svensk byggarbetsmarknad genom skräddarsydd utbildning och praktik. Vuxenutbildning är ett viktigt utvecklingsområde där Kunskapsskolan med sin kunskap och erfarenhet av modern utbildning med individfokus ser att vi kan vara med och bidra.