MENY

Affärsutveckling

Att ständigt utvecklas är en av Kunskapsskolans grundvärderingar. Vi strävar alltid efter att tänja våra gränser, söka nya vägar och därigenom forma vår framtid.

Vi startade år 2000 med skolor i årskurs 6-9 och för gymnasiet. 2012 utökade vi med årskurs 4 och 5 på ett antal skolor. Inom några år räknar vi med att kunna erbjuda undervisning i årskurs F-3 på ett par skolor. Vi har också gått från enbart högskoleförberedande program på våra gymnasier till att från hösten 2016 även erbjuda Vård- och omsorgsprogrammet som blir vårt första yrkesförberedande gymnasieprogram.

För oss är det viktigt med ett nära samarbete med näringsliv och andra aktörer i det omgivande samhället. Vård- och omsorgsprogrammet är ett samarbete med det privata vård- och omsorgsföretaget Aleris som erbjuder eleverna praktik och en branschnära utbildning. Kunskapsgymnasiet motsvarande samarbete med bygg- och fastighets­utvecklings­företaget NCC inom Teknikprogrammet.

Tillsammans med NCC har vi också startat NCC Nystart, en utbildning för nyanlända ingenjörer, som ska ge en snabbare väg in på svensk byggarbetsmarknad genom skräddarsydd utbildning och praktik. Vuxenutbildning är ett viktigt utvecklingsområde där Kunskapsskolan med sin kunskap och erfarenhet av modern utbildning med individfokus ser att vi kan vara med och bidra.

Vanliga frågor

Vad är det som är speciellt med Kunskaps­skolan/Kunskaps­gymnasiet?

Det är framförallt två saker. Dels att alla elever behöver olika saker i skolan istället för samma saker och därför har vi organiserat skolan så att eleverna har viss möjlighet att påverka hur mycket tid de lägger på olika saker i skolan. Dels den nära kontakten mellan lärare och elev som byggs upp genom de personliga
handlednings­­samtalen. Läs mer om vår pedagogiska modell på grundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passar ert arbetssätt för alla elever?

Absolut. Vårt arbetssätt innebär att eleven får lära sig att ta eget ansvar och bli självständig. Man behöver inte kunna arbeta självständigt när man börjar hos oss, det är något som eleven tränas i och under resan blir allt duktigare på.

Var finns era skolor?

Här hittar du våra grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns längst ner på varje skolas hemsida.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.