MENY

Kunskaps­skolan utom­lands

A day in life of the Global Generation

Stort internationellt intresse


Kunskapsskolans arbetssätt bygger på modern pedagogisk forskning och ses av många som det nya sättet att driva en skola. Intresset för Kunskapsskolan och den personligt utformade utbildningen är också stort runt om i världen.

Vårt moderbolag Kunskapsskolan Education arbetar med att utveckla ett internationellt nätverk av skolor som följer hela eller delar av vårt arbetssätt, the KED Program.

Idag omfattar nätverket elever i skolor i USA, Storbritannien, Holland och Indien.

Många av våra skolor samarbetar med systerskolor i andra länder. Då arbetar elever i projekt över exempelvis Skype och Facebook.

De lär sig mycket om skillnader och likheter mellan olika kulturer och hur man samarbetar med någon som pratar ett annat språk.

Det finns även ett antal projekt mellan lärare som utbyter pedagogiska erfarenheter och diskuterar lärande utifrån olika perspektiv.

Läs mer om Kunskapsskolan Education på: www.kunskapsskolan.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vanliga frågor

Vad är det som är speciellt med Kunskaps­skolan/Kunskaps­gymnasiet?

Det är framförallt två saker. Dels att alla elever behöver olika saker i skolan istället för samma saker och därför har vi organiserat skolan så att eleverna har viss möjlighet att påverka hur mycket tid de lägger på olika saker i skolan. Dels den nära kontakten mellan lärare och elev som byggs upp genom de personliga
handlednings­­samtalen. Läs mer om vår pedagogiska modell på grundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passar ert arbetssätt för alla elever?

Absolut. Vårt arbetssätt innebär att eleven får lära sig att ta eget ansvar och bli självständig. Man behöver inte kunna arbeta självständigt när man börjar hos oss, det är något som eleven tränas i och under resan blir allt duktigare på.

Var finns era skolor?

Här hittar du våra grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns längst ner på varje skolas hemsida.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.