Om företaget
Jobba hos oss

Möt våra medarbetare

På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem så att de utvecklar goda ämneskunskaper för att klara både sina mål och framtida studier. För oss är det viktigt att våra elever känner sig delaktiga i sin utbildning och utveckling. Därför sätter vi upp mål tillsammans med eleverna. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger, men också ett bra ledarskap. 

Möt våra medarbetare

Hur är det att arbeta på Kunskapsskolan?

Här möter du några av våra medarbetare som själva berättar om hur det är att jobba inom Kunskapsskolan.

Rektor - Kajsa Rehnman

Mitt huvuduppdrag handlar om eleverna, att organisera oss så att eleverna får en god utbildning i trygg skolmiljö. Jag försöker också se framåt. Att utifrån elev- och medarbetarsamtal och fundera på vad vi behöver förbättra och vad vi ska lägga krutet på att utveckla till nästa termin eller läsår.

Hur mycket kontakt har du med eleverna?
Jag har och vill ha mycket kontakt med eleverna. De kommer ofta in till mig för att prata. Jag är också med på lektioner och andra aktiviteter på skolan för att ha koll på hur vi arbetar och få värdefull feedback.

Vilken är den största skillnaden mellan Kunskapsgymnasiet och andra skolor?
Här har vi starkare relationer med våra elever. Genom vårt arbetssätt och coachning lyckas vi bygga relationer som jag aldrig har mött på någon annan skola.

Vad är roligast med ditt jobb?
Att lösa problem och skapa en positiv förändring. Det kan handla om att ha lyckats hjälpa en elev eller lärare att hitta en lösning på ett problem och att arbeta långsiktigt med att utveckla verksamheten.

Text

Pil vänster
Pil höger
Stäng ikon

Text

Möt våra medarbetare

Hur är det att arbeta på Kunskapsskolan?

Koordinator - Linda Kindberg

När du kliver in genom ytterdörren på Kunskapsskolans grundskolor är koordinatorn ofta den person du först ser i receptionen. Alla koordinatorer som arbetar på Kunskapsskolan har ett gemensamt, de har en nyckelroll på skolan med koll på det mesta inom verksamheten.

- Min huvuduppgift är kort sammanfattat att hjälpa elever, föräldrar, lärare och rektor. Jag arbetar med administration, allt från antagning och betyg till ekonomi. Däremellan hjälper jag kanske en elev att hitta rätt klassrum.

Om man vill arbeta som koordinator på Kunskapsskolan, vad tror du är viktigt att veta?
- Att man verkligen älskar att arbeta med människor, att man kan hantera att ha många olika arbetsuppgifter och att man lär sig att prioritera. Det svåraste är nog att göra prioriteringen, den måste du kunna göra snabbt och se vad som är viktigast för stunden. Klarar man det då klarar man allt! säger Linda Kindberg, koordinator på Kunskapsskolan Tyresö.

Här berättar Linda mer om att arbeta som koordinator på Kunskapsskolan. Öppnas i nytt fönster.

Förstelärare - Mårten Blad

Att vara förstelärare på Kunskapsgymnasiet innebär en rad olika saker. Jag har haft olika roller under mina snart 6 år som förstelärare. Jag har deltagit i centrala nätverk men även lokala uppdrag. Ett sådant lokalt uppdrag handlade om t. ex. om elevdemokrati och nu arbetar jag som lokal processledare för de nio lärare hos oss som deltar i ett Ifousprojekt.

Utrymme för kreativitet
Jag har en ganska stor valfrihet i min roll som förstelärare. Initiativet till de olika uppdragen kan komma från pedagogikavdelningen, min rektor eller från försteläraren själv. Det finns utrymme för att vara kreativ och lösningsfokuserad, men utmaningen ligger i att hitta tiden att jobba med frågorna samt att sprida resultatet till andra än de närmast berörda.

Fler kontaktytor
En av de stora skillnaderna mellan att vara förstelärare och lärare på Kunskapsgymnasiet är att som förstelärare så får fler kontaktytor mellan skolorna och företaget och med externa aktörer. Det är verkligen väldigt givande. Uppdraget ger mycket input och jag hoppas att den kommer att spridas vidare i organisationen

Text

Pil vänster
Pil höger
Stäng ikon

Text

Lärare - Ena Sinanovic

Ena Sinanovic är lärare på Kunskapsskolan Linköping, där hon undervisar i svenska och svenska som andraspråk.

Hon tycker att det bästa med att arbeta på Kunskapsskolan är att alla elever har personliga handledningssamtal en gång i veckan. Läraren träffar då sina elever individuellt, för att kunna hjälpa dem att prioritera skolarbetet.

– Under det personliga handledningssamtalet går vi igenom elevens mål, planering och utvärderar hur skolarbetet har gått under veckan. Det leder till en ökad trygghet för eleverna och även för mig som lärare, berättar Ena Sinanovic.

– Jag har fått en nära relation till alla elever jag undervisar. Jag vill att de ska känna att de kan vända sig till mig i alla möjliga situationer.

Text

Pil vänster
Pil höger
Stäng ikon

Text

Oscar, årskurs 7

”Jag tycker om de personliga handledningssamtalen som vi har varje vecka. Där får man hjälp och stöd och en nära relation med sin lärare.”

Emma, årskurs 7

”Under undervisningspasset workshop lär vi oss att ta ansvar och arbetar med det vi behöver. Vi träffar olika lärare och elever i flera årskurser. Det är jättebra.”

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.