Om företaget
Jobba hos oss

Riktlinjer gällande coronasmitta 2020-03-11

Med anledning av coronavirusets fortsatta spridning har Kunskapsskolans tagit fram riktlinjer för hur smittspridning i skolan ska undvika.

Kunskapsskolan följer generellt Folkhälsomyndighetens riktlinjerlänk till annan webbplats.

Är man frisk och symtomfri är man välkommen till skolan. Känner man sig hängig eller sjuk ska man sjukanmäla sig och stanna hemma. Detta gäller oavsett om man tror att det kan vara coronavirus eller en vanlig förkylning. När man är symtomfri väntar man en-två dagar innan man återvänder till skolan.

Om det finns risk för att man har fått coronaviruset och man får sjukdomssymtom ska man stanna hemma och kontakta 1177 Vårdguiden för vidare råd. Den som har testats positivt för coronavirus och / eller fått restriktioner från vården följer vårdens instruktioner och är välkommen tillbaka till skolan när vården bedömer att det inte föreligger någon smittrisk.

Om det finns anledning att vara i frivillig karantän kan vi komma överens om att skolarbetet ska göras hemifrån. Även elever som tillhör riskgrupper kan efter överenskommelse med skolan få göra skolarbetet hemifrån.

Folkhälsomyndigheten har ett telefonnummer man kan ringa om man har generella frågor om Covid-19, vilket är 113 13.

Folkhalsomyndigheten.se länk till annan webbplatsfinns också svar på vanliga frågor.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.