Om företaget
Jobba hos oss

Här byggs Kunskapsskolan Motala. Skolan kommer att vara färdig att ta emot elever hösten 2023.

Nu är bygget av Kunskapsskolan Motala igång


Nästa höst öppnar Kunskapsskolan i Motala.
Den nya skolan kommer att ligga i en tidigare industrilokal i Luxorområdet, som nu totalrenoveras för att bli en ljus och modern skolbyggnad.
– Allt går enligt plan. Det kommer att bli effektfulla lokaler, berättar Marcus Brunberg, etableringsansvarig på Kunskapsskolan.

Bygget av Kunskapsskolan Motala är nu i full gång. En gammal industribyggnad på Luxorgatan har precis påbörjat sin förvandling till en ljus och modern skola.

– All rivning är klar, och man har redan börjat sätta upp nya väggar och bygga de nya skollokalerna invändigt. Allt går enligt tidplan, berättar Marcus Brunberg, etableringschef på Kunskapsskolan.

Marcus Brunberg.

Skolan ska vara färdigbyggd i augusti nästa år, och kommer då att vara redo att ta emot drygt 450 elever i årskurs 4-9. Skolbyggnaden kommer att vara cirka 3000 kvadratmeter stor med en idrottshall på nedre plan.

Trots den omfattande renoveringen kommer en viss industrikänsla att finns kvar i skolan.

– Kunskapsskolan har god erfarenhet av att konvertera gamla industrilokaler till skolor. Det ger väldigt effektfulla lokaler där känslan av industri sitter kvar på ett positivt sätt, säger Marcus Brunberg.

Under hösten kommer Kunskapsskolan att hålla informationsmöten i Folkets hus i Motala.

– Vi ser fram emot att träffa intresserade elever och vårdnadshavare och berätta mer om Kunskapsskolan och vårt arbetssätt. Vi välkomnar även medarbetare som är intresserade av att börja arbeta hos oss till mötena.

Så här kommer skolan att se ut när den är färdigbyggd.


Vill du veta mer om Kunskapsskolan Motala och våra informationsmöten? Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018