MENY
Hem | Nyheter | Kunskapsskolan om eleven i centrum på Skoljobbsmässan

Kunskapsskolan om
eleven i centrum på Skoljobbsmässan

Karin Rådberg och Stina Myringer Karlsson.

Kunskapsskolans Stina Myringer Karlsson, pedagogik- och utvecklingschef, och Karin Rådberg, pedagogik- och utvecklingsledare, berättar om ”Eleven i centrum – att organisera undervisning utifrån elevers olika behov” på Skoljobbsmässan.

Berätta mer om er föreläsning!
– Vi kommer ta upp hur vår pedagogiska modell är uppbyggd för att varje elev ska få en adekvat och personligt utformad utbildning. Det bygger bland annat på starka relationer mellan lärare och elev, ett riktat målarbete för att stärka elevens självförtroende i sitt skolarbete där elevens behov och egna förutsättningar utgör grunden, berättar Karin Rådberg.

Läs om vår pedagogiska modelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se hur det är att vara lärare på Kunskapsskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skoljobbsmässan 2018
Besöksadress: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm.
Tid: 12.00 till 19.00.
Fri entré för alla besökare.


Så här skriver arrangören Skoljobb om mässan, något förkortad text:
Skoljobbsmässan är Sveriges största rekryteringsmässa för personal inom skola, förskola och universitet. Här samlar vi engagerade utställare från marknadens hetaste arbetsgivare. Besök mässan för att mingla med din framtida arbetsgivare och lyssna på spännande föredrag från några av våra utställare på plats.

Vanliga frågor

Vad är det som är speciellt med Kunskaps­skolan/Kunskaps­gymnasiet?

Det är framförallt två saker. Dels att alla elever behöver olika saker i skolan istället för samma saker och därför har vi organiserat skolan så att eleverna har viss möjlighet att påverka hur mycket tid de lägger på olika saker i skolan. Dels den nära kontakten mellan lärare och elev som byggs upp genom de personliga
handlednings­­samtalen. Läs mer om vår pedagogiska modell på grundskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passar ert arbetssätt för alla elever?

Absolut. Vårt arbetssätt innebär att eleven får lära sig att ta eget ansvar och bli självständig. Man behöver inte kunna arbeta självständigt när man börjar hos oss, det är något som eleven tränas i och under resan blir allt duktigare på.

Var finns era skolor?

Här hittar du våra grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontaktuppgifter finns längst ner på varje skolas hemsida.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.