Om företaget
Jobba hos oss

Kunskapsskolan Ystad startar F-3 hösten 2024.

Kunskapsskolan startar F-3 i Ystad

Hösten 2024 startar Kunskapsskolan nya årskurser från förskoleklass till årskurs 3 i Ystad. Sedan tidigare finns Kunskapsskolan i årskurs 4-9 på orten.
– Vi hoppas på ett stort intresse, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef för Kunskapsskolan.

2023-11-14

Kunskapsskolan Ystad öppnade 2002 som en skola för elever i årskurs 6-9. Verksamheten utökades 2016 med årskurs 4 och 5. Idag har skolan cirka 450 elever och fullt utbyggd blir antalet platser 480.

- Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda personligt utformad utbildning även till yngre barn. Att kunna gå hela grundskoletiden i en och samma skola skapar både trygghet och kontinuitet, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef på Kunskapsskolan.

I samband med utökningen får skolan tillgång till en ny lokal och större utemiljö. Förskoleklass till och med årskurs 6 kommer att flytta in på Nils Ahlins gata 4 och hela innergården blir Kunskapsskolans skolgård. Samtidigt lämnar verksamheten lokalen som kallas Flygeln. Byggnationen av den nya lokalen påbörjas under våren och påverkar inte skolans verksamhet.

- Vi kommer att få jättefina nya lokaler och en stor utemiljö som bjuder in till lek och kreativitet. Det ska bli väldigt spännande att se hur allting växer fram, säger Eva Borgström, rektor på Kunskapsskolan Ystad.

Kunskapsskolan Ystad blir den andra av Kunskapsskolans 30 grundskolor som har verksamhet i årskurserna F-3. När den första F-3-verksamheten startade hösten 2021 i Borås var intresset stort bland både vårdnadshavare och nya medarbetare.

- Köerna är öppna så vill man ställa sitt barn i kö går det bra att göra det redan nu. Jag ser verkligen fram emot att möta alla nya elever och deras vårdnadshavare, säger Eva Borgström.

Rekryteringen av medarbetare till de nya årskursen och fritidshemmet genomförs under våren.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018