Om företaget
Jobba hos oss

F-3 startar på Kunskapsskolan Katrineholm.

Kunskapsskolan Katrineholm utökas med F-3

Hösten 2024 öppnar Kunskapsskolan i Katrineholm för elever i förskoleklass till årskurs 3. Sedan tidigare finns årskurs 4-9 på skolan.
– Vi är glada över att kunna erbjuda en personligt utformad utbildning även till de yngsta eleverna, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef på Kunskapsskolan.

Kunskapsskolan Katrineholm öppnade 2012 och har idag drygt 400 elever i årskurs 4-9. Efter utökningen kommer skolan att ha kapacitet för omkring 590 elever.

- Det är bra för eleverna att kunna gå hela sin grundskoletid på en och samma skola. Med vår pedagogiska modell utvecklar de successivt olika förmågor som hjälper dem i sitt lärande och sin utveckling. Det är också en fördel att kunna bygga starka och långsiktiga relationer med både kompisar och vuxna, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef på Kunskapsskolan.

Utökningen sker genom att Kunskapsskolan tar över den översta våningen i huset som skolan ligger i idag. Ombyggnationen görs av fastighetsägaren Mileway och påbörjas under våren. Samtidigt kommer utemiljön att utökas och förbättras med bland annat kompisgunga, klättermöjligheter och mycket annat.

- Det ska bli väldigt spännande att utveckla Kunskapsskolan Katrineholm till en F-9-skola. De första skolåren lägger grunden för resten av skoltiden så vi kommer att lägga stort fokus på grundläggande kunskaper som att läsa, skriva och räkna. Det ska bli ett privilegium att få utbilda eleverna från förskoleklass till årskurs 9, säger Caroline Bergström, rektor på skolan.

Köerna till de nya årskurserna är öppna och under våren startar rekryteringen av medarbetare till F-3.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018