Om företaget
Jobba hos oss

Historia

I slutet av 1990-talet föddes tanken om att starta en skola hos Peje Emilsson. Han är kanske mest känd som grundaren av Kreab, ett av Sveriges största ­konsult­bolag inom kommunikationsområdet. Men Peje Emilsson har också startat opinionsundersökningsföretaget Demoskop och Silver Life, som driver äldreboenden.

Som entreprenör på flera områden har hans gemensamma ambition alltid varit att göra saker bättre. Därför bestämde han sig för att starta den skola som han själv saknade när han var barn - en skola som utgår från att alla människor är olika.

"Min drivkraft är att göra det som är viktigt och mitt svar på frågan om vad som är viktigt är att ge barnen en så bra start i livet som möjligt", säger Peje Emilsson.

Augusti år 2000 öppnade de första grundskolorna

Det nya skolföretaget drog igång i januari år 1999. Anders Hultin, tidigare politiskt sakkunnig på utbildnings­departementet, ledde förberedelserna tillsammans med Peje Emilssons dotter Cecilia Carnefeldt, före detta utbildningsministern Per Unckel och national­ekonomen Nils Lundgren.

Namnet Kunskapsskolan förmedlar tankarna bakom det de ville skapa - en skola där det livsavgörande lärandet står främst. Verksamhetsidén är att erbjuda utbildning i framkant, där eleven, dess mål och förutsättningar står i centrum. Genom ett gemensamt arbetssätt för en personligt utformad utbildning och ett internationellt nätverk finns starka strukturer för att utbyta idéer och erfarenhet och ständigt arbeta med förbättrad kvalitet. På så sätt blir vi en valmöjlighet för varje elev, där företagets vision vägleder varje skoldag:

 

 

"Kunskapsskolans vision är att ge nästa generation de bästa förut­sättningarna att anta dagens utmaningar och forma morgon­dagens samhälle.”

I augusti år 2000 öppnade vi våra första fyra grundskolor. Idag har Kunskapsskolan i Sverige vuxit till 29 grundskolor, sju gymnasier samt vuxenutbildningen SkillEd, där Peje Emilsson med familj har ett starkt, långsiktigt engagemang.

Kunskapsskolans moderbolag, Kunskapsskolan Education, arbetar dessutom med att utveckla ett internationellt nätverk av skolor som följer hela eller delar av Kunskaps­skolans arbetssätt, the KED Program.

Peje Emilsson

Peje Emilsson.

Tidslinje

  • 1990-talet: Idén bakom Kunskapsskolan föddes.
  • 1999: Det nya skolbolaget drog igång.
  • 2000: De första av Kunskapsskolans skolor öppnades.
  • 2001: Vi startade vår första gymnasieskola, i Norrköping.
  • 2016: SkillEd startades.
  • Idag: Har vi 29 grundskolor, 7 gymnasieskolor och företags- och vuxenutbildningen SkillEd.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.