Om företaget
Jobba hos oss
Marcus Brunberg

Marcus Brunberg. Foto: Susanne Kronholm

Marcus Brunberg blir etableringschef för Kunskapsskolan

Kunskapsskolans mångårige medarbetare Marcus Brunberg får rollen som etableringschef. Uppdraget innebär att arbeta med starter av nya skolor och utbyggnad av befintliga verksamheter.

Marcus Brunberg har arbetat inom Kunskapsskolan i 20 år i flera olika roller; koordinator, rektor i Indien och Sverige och senast biträdande grundskolechef. Nu får han rollen som etableringschef för Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet.

- Det känns väldigt roligt att vara med och möjliggöra för fler elever i olika åldrar att gå i våra skolor. Många kommuner anser att de blir mer attraktiva att bo i när det finns flera skolalternativ och de välkomnar också investeringar i fler skolplatser, säger Marcus Brunberg.

Just nu planeras starten av två nya skolor, Kunskapsskolan Motala som öppnar hösten 2023 och Kunskapsskolan Rydebäck som planeras till 2024. Utöver detta finns långtgående planer på att starta förskoleklass och lågstadium på ett flertal orter där Kunskapsskolan idag bara finns på mellan- och högstadiet. På gymnasiesidan handlar arbetet främst om att förbättra lokallösningarna för befintlig verksamhet.

- En skola är inte vilken byggnad som helst, utan en miljö för lärande och utveckling och det ställer högra krav på utformning och lokalisering. Marcus har med sin gedigna skolbakgrund rätt kunskaper och erfarenheter för att säkerställa att fokus i vårt etableringsarbete alltid ska vara elevernas utbildning, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef för Kunskapsskolan.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018